עיקרון אחידות הענישה תקף בכל מצב? לא בטוח

אדם שחשד כי המעסיק של אחותו פוגע בה ומנצל אותה מינית החליט לעשות מעשה. ביחד עם חברו, הם נסעו עם רכבם לאותו מעסיק, זיהו אותו ברכב, חסמו אותו עם רכבם וחטפו אותו בכוח באמצע הרחוב.

על פי החשד, השניים לקחו את אותו גבר לבני ברק, שם איימו עליו ברצח. לאחר מספר שעות הם שחררו אותו, אך בעקבות הדיווח על המקרה השניים נעצרו על ידי המשטרה.

עורך הדין פלילי של החשוד שטען כי המעסיק פוגע מינית באחותו, טען כי מדובר במשפחה חרדית מבני ברק, ולכן, מבחינתם אירועים אלו משמעותיים יותר מאשר משפחה חילונית. 

מעורבות רגשית מובילה לנסיבה מקלה?

טענתו של החשוד העיקרי, שציין כי ביצע את המעשה בשל החשש שאחותו תיפגע, אין השפעה, אך הן עשויות להשפיע בעת קביעת מתחם הענישה ההולם את ביצוע העבירות, היה ויורשעו, כנסיבה מקלה. מבחינת המעצר, טענה זו עשויה להשפיע עליו, בצירוף נסיבות מקלות אחרות כמו גיל החשודים, העבר הפלילי שלהם ועוד.

האישום המרכזי בפרשה זו יהיה כמובן חטיפה, עבירה הטומנת בחובה עונש של עשר שנות מאסר. בנוסף הם צפויים לעבירות נלוות, כמו איומים ברצח ועבירות אלימות, לאחר שעל פי הדיווח השניים הפעילו נגדו כוח במהלך החטיפה.

עיקרון אחידות הענישה – האמנם?

עיקרון אחידות הענישה הוא עיקרון מנחה בהליכים הפליליים, אך בהחלט יכול לקרות מצב, על פי נסיבות העניין, שהנאשם המעורב רגשית בשל המעורבות של אחותו יזכה להקלה מסוימת בעונש לעומת חברו, שלא מעורב רגשית.

רוצה לחזור למשהו ספציפי בעמוד?

שתפו את התוכן. בחרו את הפלטפורמה שלכם!

עו"ד שוש חיון

עו"ד שוש חיון

בוגרת תואר שני במשפטים (LL.M) מאוניברסיטת בר-אילן. הייתה שותפתו למשרד של העו”ד הפלילי בני נהרי ז”ל. במהלך כ-10 שנים עבדו יחד על מאות תיקים ידועים בכל תחומי המשפט הפלילי.

התקשרו עכשיו 24/7