אלימות במשפחה בצל הקורונה

אלימות במשפחה היא תופעה קשה ביותר שבאה לידי ביטוי בדרכים רבות. במקרים רבים מתייחסת התקשורת לאלימות פיזית במשפחה, אלימות זו מדאיגה ביותר, אך בנוסף לה כוללת אלימות במשפחה גם אלימות מילולית, אלימות כלכלית, התעללות נפשית ותקיפה מינית. במקרים קיצוניים יכולה האלימות להגיע לידי רצח.

ימי הקורונה ואלימות במשפחה

ימי הסגר בתקופת הקורונה שהובילו לשהייה ממושכת בבתים, גרמו לחיכוכים רבים בין בני המשפחה, ולצערנו, חלה עלייה ניכרת בתופעות האלימות השונות.

לפי נתונים שהתקבלו נראה כי מקרי האלימות במשפחה עלו ב- 31%. 

כתוצאה מההחרפה במצב החליטו הרשויות לנקוט בצעדים כדי לסייע לנפגעים (בעיקר נשים וילדים). הרשויות אימצו נהלים של אפשרות לשלוח הודעות טקסט, ובנוסף לכך, שכרו חדרים עבור נשים וילדים כדי לייצר עבורם סביבה בטוחה. 

כמו כן, הוחלט כי הצוותים הרפואיים וצוותי הטיפול ינקטו בערנות מוגברת בנוגע לסימנים חשודים וישאלו שאלות כדי לזהות את מקרי האלימות ולהעניק לנפגעים סיוע.

אחריותה של החברה כלפי נפגעי אלימות במשפחה

כחברה, על כל אחד ואחת לנהוג בערנות מוגברת גם בשגרה. מקרי האלימות במשפחה מתרחשים בכל מקום, בכל מגזר ובכל מצב סוציו-אקונומי, וגם בשגרה סובלת 1 מתוך 10 נשים בארץ מאלימות מבן הזוג. אלימות זו יכולה לבוא לידי ביטוי (כפי שצוין) באופן פיזי, כלכלי, מילולי, נפשי, מיני ואף להגיע לידי רצח.

אורח החיים של התוקפים והקשרים שלהם עם בני הזוג והסובבים

פעמים רבות התוקפים הם אנשים "רגילים" שיכולים לאהוב ולקבל אהבה. התוקפים משתמשים באלימות על מנת להשיג את רצונם ויכולים להפעיל את האלימות כלפי בן או בת הזוג אך לא כלפי קרובי משפחה אחרים או אנשים אחרים. 

האלימות גם לא תמיד עקבית והתוקף יכול לנהל אורח חיים רגיל ולפעמים להפעיל אלימות. 

פעמים רבות התוקפים מתקשים לבטוח בסובבים ולקיים יחסים קרובים עמם. התוקפים נוטים להיות קנאיים וביקורתיים כלפי בני הזוג ולהאשים אותם במעשיהם שלהם, תוך כדי מזעור ההשלכות של ההתנהגות האלימה שלהם.

האלימות עלולה להחמיר עם חלוף הזמן, כאשר הקורבנות עלולים להתבלבל כתוצאה מההתנהגות של התוקפים ההפכפכים ולהיכנע, שכן התוקפים מוצאים דרכים לסלף את הדברים ולהציג אותם באופן שגוי. 

ככל שהאלימות ממשיכה וגוברת – כך עלול הקורבן להגיע למצב של חולשה וריסוק נפשי.

יש לציין שפעמים רבות יש לקורבן רקע של אלימות במשפחה והוא אדם שסובל מהערכה עצמית נמוכה ונוהג להתמודד עם מצבים באמצעות הכחשה.

במידה שאתם סובלים מאלימות במשפחה או במידה שנחשפתם למקרה אלימות במשפחה של אדם קרוב או רחוק, חלה עליכם חובת דיווח.

אנו, במשרד עורכי דין שוש חיון ושות', נלווה את הנפגע לאורך כל הדרך ונבטיח שזכויותיו יתממשו.

אתם מוזמנים לצלצל אלינו, לשלוח אלינו מייל או למלא את הפרטים שלכם בטופס ההתקשרות ונחזור אליכם בהקדם.

רוצה לחזור למשהו ספציפי בעמוד?

שתפו את התוכן. בחרו את הפלטפורמה שלכם!

עורך דין שוש חיון

עו"ד שוש חיון

בוגרת תואר שני במשפטים (LL.M) מאוניברסיטת בר-אילן. הייתה שותפתו למשרד של העו”ד הפלילי בני נהרי ז”ל. במהלך כ-10 שנים עבדו יחד על מאות תיקים ידועים בכל תחומי המשפט הפלילי.

התקשרו עכשיו 24/7