חוק העונשין רואה בחומרה את עבירות הזיוף, אשר יש להן פוטנציאל לגרום נזק משמעותי מאוד לאנשים רבים. החוק מונה מספר עבירות זיוף, השונות בחומרתן ומכאן, בעונש המוטל בגינן.
הדין הפלילי משווה את עונשו של המזייף לעונשו של אדם המשתמש במסמך המזויף. כך קובע סעיף 420 לחוק העונשין שעניינו עבירה של שימוש במסמך מזויף. אדם המשתמש במסמך מזויף, ביודעו כי הוא מזויף, עונשו יהיה כעונשו של מזייף המסמך.
למשרדו של עו"ד בני נהרי, ניסיון רב בייצוג חשודים ונאשמים בעבירות כלכליות, על סוגיהן השונים. מהישגי המשרד: זכיין אשר הפעיל שטחי פרסום ברשות שדות התעופה ואמור היה להעביר אחוז מהכנסותיו לרשות שדות התעופה, הואשם בזיוף חוזים ובדיווחים שקריים על הכנסותיו בחמישה אישומים שונים בעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, זיוף בנסיבות מחמירות, שימוש במסמך מזויף, רישום כוזב במסמכי תאגיד ושיבוש מהלכי משפט. בזכות הסדר טיעון שערך עו"ד בני נהרי עם הפרקליטות, תוקן כתב האישום בצורה משמעותית והוסכם על עונש קל של 18 חודשי מאסר בלבד, מאסר על-תנאי ופיצויים.
מתיקי המשרד בתחום שימוש במסמך מזויף:
משרדנו ייצג את עופר מקסימוב בפרשיית מעילת הענק מהגדולות שידעה המדינה – "פרשיית הבנק למסחר". הפרשה התפוצצה באפריל 2002, אז התברר בעקבות ביקורת שערך המפקח על הבנקים בבנק למסחר, כי סגנית מחלקת ההשקעות בבנק, אתי אלון, גנבה במהלך 5 שנים כרבע מיליארד שקל מכספי הבנק. חלק מהכספים שימשו לכיסוי חובות הענק של אחיה, עופר מקסימוב, בשוק האפור כתוצאה מהתמכרותו להימורים. מקסימוב זייף המחאות בנקאיות שניתנו לו ע"י אחותו והפקיד אותן בידי נושיו. מקסימוב הורשע בעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, זיוף מסמך בנסיבות מחמירות, שימוש במסמך מזויף, גניבה ועבירות כלכליות נוספות. ביהמ"ש המחוזי גזר על מקסימוב 15 שנות מאסר בפועל וקנס בסך 3 מיליון ₪. המדינה ערערה על פסק הדין לבית המשפט העליון, שבסופו של דבר קיבל את ערעורה, לאחר שסבר שיש להחמיר עם עונשו ולהשוותו לעונש שהוטל על אחותו והשית עליו עונש של 17 שנות מאסר בפועל.
לייעוץ עם עו"ד פלילי בנושא עבירות שימוש במסמך מזויף – לחצו כאן