הליכי שימוע פלילי

מטרתו של הליך השימוע, לפי הדין בפלילי בישראל, היא להעניק לחשוד הזדמנות נוספת להציג את גרסתו לפני הגשת כתב האישום המתוכננת נגדו, זאת במטרה שטענותיו יילקחו בחשבון בשקלול הנתונים בהחלטה הסופית על הגשת או אי הגשת כתב האישום. הגשת הבקשה לשימוע, עדיף שתיעשה באמצעות עו”ד להליך שימוע פלילי מנוסה אשר יגיש בקשה מנומקת הכוללת את כל הטיעונים שיכולים לבוא לטובתו של החשוד.

מהו הליך שימוע פלילי?

הליך שימוע הוא הליך שנקבע על פי סעיף 60א’ לחוק סדר הדין הפלילי, ובעיקרו שתי זכויות עיקריות: זכות היידוע וזכות השימוע של חשוד בעבירה פלילית, שאינו עצור, אשר העונש בגינה הוא מעל 3 שנות מאסר (עבירה מסוג פשע).

הליך שימוע מאפשר לחשוד להגיב לטענות נגדו ולשכנע את הפרקליטות מדוע יש להימנע מהגשת כתב אישום נגדו או לחילופין, מדוע להגיש נגדו כתב אישום קל יותר.

סוגי הליכי שימוע

הליך שימוע, ובמיוחד שימוע פלילי, הוא זכות בסיסית ומשמעותית שמאפשרת לאדם להשמיע את טענותיו בטרם מתקבלת החלטה העלולה להשפיע על חירותו או זכויותיו. בתחום המשפט הפלילי, הליך השימוע הוא שלב מקדים שבו ניתנת לחשוד האפשרות להציג את טענותיו בפני התביעה, במטרה להימנע מהגשת כתב אישום. זהו שלב קריטי עבור החשוד, שכן שימוע פלילי מוצלח עשוי לשכנע את התביעה שלא להגיש כתב אישום, דבר אשר יאפשר לו להימנע מהשלכות משפטיות קשות. מלבד השימוע הפלילי, קיימים גם הליכי שימוע במגזר הציבורי ובמקומות עבודה, בהם ניתנת הזכות לשימוע לעובדים בטרם פיטורים או ביצוע פעולה מנהלתית אחרת העלולה לפגוע בהם.

שימוע בהליכים פליליים

שימוע בהליכים פליליים, הידוע גם כשימוע פלילי, הוא הליך המתקיים לפני הגשת כתב אישום בעבירות חמורות. מטרתו היא לאפשר לחשוד להציג את עמדתו, להשמיע את גרסתו ולנסות לשכנע את התביעה שלא להגיש נגדו כתב אישום. זהו שלב חיוני, שבו עורך הדין של החשוד יכול לבחון את הראיות נגדו, להציג נסיבות מקלות ולחשוף פערים או כשלים בתיק החקירה. הליך שימוע פלילי מוצלח עשוי למנוע את פתיחת ההליך הפלילי בבית המשפט, דבר שמאפשר לחשוד להימנע מהשלכות משפטיות, כלכליות וחברתיות. תהליך זה דורש מקצועיות וידע מעמיק בתחום הפלילי, ולכן חשוב להסתייע בעו"ד מנוסה.

כיצד מתנהל הליך שימוע פלילי? והאם חייב להעזר בעורך דין?

לאחר חקירת החשוד בתחנת המשטרה ולאחר שהוא משוחרר לביתו, החקירה ממשיכה להתבצע ומתבצעים תהליכים של איסוף נתונים הכוללים איסוף ראיות, חקירת עדים ועוד. במידת הצורך, המשטרה מעבירה את חומר החקירה לתביעה והתביעה שוקלת אם להגיש נגד החשוד כתב אישום או לסגור את התיק.

החשוד מקבל הודעה בכתב על הכוונה להגיש נגדו כתב אישום ועליו להשיב לה תוך 30 יום, אם והוא מעוניין לממש את זכות השימוע. ככלל, חשוב לדעת כי הליך שימוע ייעשה לרוב בכתב, אך לעתים יכול להיעשות גם בעל פה.

קיבלתם הזמנה לשימוע פלילי?

פנו אלינו בהקדם ואנו נסייע לכם! טלפון: 077-9966005

חשוב לזכור כי תיק פתוח שמתנהל מהווה עול נפשי וכלכלי על כתפיו של החשוד, ולכן כדאי לפעול ביעילות כדי לסגור אותו ולהיעזר בעו”ד פלילי מנוסה להגיש את בקשת השימוע. עו”ד פלילי יגיש בקשה מנומקת הכוללת את כל הטיעונים הרלוונטיים, למשל: הצעת הליכים חלופיים להגשת כתב אישום, המתאימים יותר לנסיבות המקרה, כמו פיקוח של קצין מבחן.

במסגרת הליך השימוע, יכול עורך דין להליך שימוע גם לטעון טיעונים לעניין נסיבותיו האישיות של החשוד, אשר מצדיקות הימנעות מהגשת כתב אישום/הגשת כתב אישום מקל.

עורכת דין פלילי שוש חיון, בעלת ניסיון רב בהגשת בקשות שימוע, אשר מנעו פעמים רבות הגשת כתב אישום והובילו להסדרי טיעון מקלים.

אל תעשו צעד נוסף ללא עו״ד להליך שימוע!

בהקשר דומה, קראו גם על עו”ד להליך הסגרה

רוצה לחזור למשהו ספציפי בעמוד?

שתפו את התוכן. בחרו את הפלטפורמה שלכם!

עו"ד שוש חיון

עו"ד שוש חיון

בוגרת תואר שני במשפטים (LL.M) מאוניברסיטת בר-אילן. הייתה שותפתו למשרד של העו”ד הפלילי בני נהרי ז”ל. במהלך כ-10 שנים עבדו יחד על מאות תיקים ידועים בכל תחומי המשפט הפלילי.

התקשרו עכשיו 24/7