מה קובע חוק העונשין עבור הטרדת עד?

סעיף 249 לחוק העונשין עניינו בעבירה של הטרדת עד

על פיה, אדם המטריד אחר בנוגע להודעה שמסר או עומד למסור, במסגרת חקירה או עדות, דינו מאסר 3 שנים. תכליתה של עבירה זו, היא שמירה על תקינות ההליך השיפוטי והיא מבקשת למנוע מקרים של הטיית עדים, הפחדת עדים אשר תוביל לפגיעה בחקר האמת. המחוקק ביקש להגן על העד, אשר יוכל לתת עדותו ללא חשש ועל כן, בתי המשפט מתייחסים בחומרה לנאשמים נגדם הוגש כתב אישום בגין עבירה זו.

מהי הטרדה לעניין עבירה זו? הפסיקה נתנה פירוש רחב מאוד למונח זה, כך שכל פעולה, כל מעשה הגורמים או העלולים לגרום לאי נוחות של העד, להפחדתו וכיו"ב, יכול להוות הטרדה. נציין כי אין הכרח כי המעשה אכן גרם לאי נוחות של העד, אלא די בכך כי הנאשם התכוון להטריד ולגרום לאי נוחות. כמו כן, אין חובה להוכיח כי ההטרדה נעשתה במטרה לסכל את העדות. יש לציין גם כי ההטרדה יכולה להיעשות בכל דרך, בע"פ, בכתב, באינטרנט וכיו"ב.

דוגמא מהפסיקה: איים על חייה של גרושתו והטריד אותה טלפונית במהלך משפטו כשהיא הייתה אחת העדות המרכזיות בתיק. כתב האישום ייחס לו עבירות של איומים ועבירה של הטרדת עד. ביהמ"ש החליט להקל על הנאשם לאור העובדה כי הוא נטול עבר פלילי והטיל עליו עונש של 6 חודשי מאסר על-תנאי בלבד.

לייעוץ עם עו"ד פלילי בנושא עבירת הטרדת עד – לחצו כאן

רוצה לחזור למשהו ספציפי בעמוד?

שתפו את התוכן. בחרו את הפלטפורמה שלכם!

עו"ד שוש חיון

עו"ד שוש חיון

בוגרת תואר שני במשפטים (LL.M) מאוניברסיטת בר-אילן. הייתה שותפתו למשרד של העו”ד הפלילי בני נהרי ז”ל. במהלך כ-10 שנים עבדו יחד על מאות תיקים ידועים בכל תחומי המשפט הפלילי.

התקשרו עכשיו 24/7