חוק העונשין מטיל אחריות פלילית על אדם המבצע עבירה בפועל וכן על מי שקשר קשר לביצוע עבירה. סעיף 499 לחוק העונשין קובע כי קשירת קשר לביצוע פשע או עוון, דינה כדלקמן:
• עבירת פשע: קשירת קשר לעבירת פשע, דינה מאסר שבע שנים או העונש שנקבע לאותה העבירה, הקל מבניהם.
• עבירת עוון: מאסר של שנתיים או העונש שנקבע לאותה עבירה, הקל מבניהם.
סעיף 500 לחוק, עניינו קשר למעשים אחרים והוא קובע כי קשירת קשר למטרות המופיעות בסעיף, דינה מאסר של שנתיים, למשל: לגרום נזק לגופו של אדם או לשמו הטוב, להכשיל ביצועו של דין או אכיפתו.
חשוב לציין כי עבירת קשירת הקשר, חלה על ביצוע פשע או עוון הן בישראל והן מחוצה לה, כל עוד מדובר במעשה שהיה בגדר פשע או עוון בישראל ובאותה מדינה, לפי דיניה שלה.
האם הקושר קשר, נושא גם באחריות פלילית על העבירה שלשמה נקשר הקשר? כן, אך רק בתנאי שהיה צד לעשייתה.
אם זומנת לחקירה בגין עבירה של קשירת קשר, כדאי שתפנה לעו"ד פלילי מוכר, בעל ניסיון בייצוג בעבירות של הכנה וקשר, לייעוץ וייצוג משפטי.
מהישגי המשרד: פרשת מיחזור הבקבוקים-
עו"ד בני נהרי ייצג את דני טריגר, אחד המעורבים בפרשיית מיחזור הבקבוקים שנוהלה ע"י דרור אלפרון. בכתב האישום המקורי יוחסו לנאשם עבירות של קשירת קשר לביצוע פשע ועבירות של סחיטה באיומים של בעלי עסקים באזור השרון. בזכות הסדר טיעון שניהל עוה"ד בני נהרי עם הפרקליטות, הוגש לבית המשפט כתב אישום מקל בעבירות איומים בלבד. הנאשם שצפוי היה לעמוד בעונש קשה של 9 שנות מאסר בפועל, קיבל עונש של שנתיים מאסר בלבד, בניכוי ימי מעצרו, מאסר על-תנאי וקנס.
מומלץ להתייעץ עם עורך דין פלילי בתחום עבירות קשירת קשר לפשע או לעוון לעוד מידע ועזרה.