מעשה מגונה בפומבי

עבירת מעשה מגונה בפומבי מסווגת כעבירת מין וכוללת בתוכה את המעשים הבאים: התערטלות המתרחשת באופן פומבי, תנועות מגונות, ביטויים מילוליים בוטים שמטרתם להביא לגירוי מיני, ביזוי או סיפוק. בעבירות שכאלו מסוג של מעשים מגונים בפומבי אין כל חשיבות לעובדה האם המעשים המגונים הינם מעשים שבוצעו על ידי מבצע העבירה, או האם מדובר על אדם שפקד על אדם אחר בכדי ליהנות מסיפוק מיני. העבירה אינה עבירה רק במקרים בהם הושגה גם תוצאה, כלומר, לא נדרשת הגעה לסיפוק מיני על מנת שיהיה ניתן להרשיע את מבצע העבירה ככזה שביצע את העבירה.

עבירת המעשה מגונה בפומבי מתייחסת למקרים שונים, בהם בין היתר אדם חושף את איבריו המוצנעים או נוהג בהתנהגות מינית אחרת בפני הקורבנות שנכפה עליהם לצפות במעשה. המעשה מתבצע בציבור, מה שמעיד על פעולה המתבצעת מכוונה תחילה. החוק מתייחס לעבירה זו בשני אופנים שונים:

ראשית, עברת מעשה מגונה שנעשתה ללא כל הסכמה ומתבצע בפומבי. המקרה השני מתייחס למעשה מגונה בפומבי וללא כל הסכמה כאשר הוא מתבצע תוך ניצול של יחסי עבודה, יחסי תלות או יחסי מרות. החוק רואה בעבירה זו, בשני המקרים, כעבירה חמורה שהעונש עליה יכול להגיע לשנת מאסר, ובמקרים בהם המעשה בוצע אל מול קטינים העונש יכול להגיע גם לעד כ-3 שנות מאסר.

איך מוגדר המקום הציבורי?

מאחר ומדובר על מעשה מגונה בפומבי, חשוב להבין את הגדרת המקום הציבורי על פי החוק. אם כן, מקום ציבורי מוגדר כדרך, בניין, מקום או אמצעי תעבורה שבהם יש לציבור זכות וגישה אליהם. העבירה הפלילית באה לידי ביטוי בכך שישנה כפייה של מבצע העבירה על שוהי המקום הציבורי. המשמעות היא שבעת שמתבצע אקט מיני-אינטימי בכותליו של מקום ציבורי, ישנה כפייה על אנשים אחרים לקחת חלק באותו מעשה מבלי שהם יכולים להביע את רצונם או להתנגד לאקט. המעשים שמתבצעים הינם בעלי פוטנציאל לגרום לרגשות שליליים, מבוכה כבדה, הטרדה ובמקרים חריגים להביא אף לפגיעה משמעותית יותר.

איך החוק מתייחס לעבירה מסוג מעשה מגונה בפומבי?

מעשה מגונה בפומבי נחשב לעבירה חמורה. חשוב להבין כי מעשה מגונה יכול להיחשב כפומבי גם במקרים בהם מבצע המעשה לא נוכח במקום ציבורי, זאת במקרים בהם אדם אחר צפה במעשיו תוך שהוא עצמו שהה במקום ציבורי. מדינת ישראל והחוק בה מחמירים מאד עם אלו החשודים בביצוע מעשים שכאלו, זאת כמובן למרות שמדובר על חשיפה בלבד שאינה כוללת גם מגע פיסי בין החשוד בעבירה ובין הקורבנות שצפו באקט. העבירה מבוססת על כך שהאקט בוצע ללא הסכמתו של הקורבן, תוך שמבצע המעשה המגונה מנצל את כוחו וחודר לפרטיותו של מי שצפה בו.

איך מטפלים בתיקים שכאלו?

בעת שמגיעים אל שלב הטיפול בכל הקשור למקרים של העבירה, ניתנת התייחסות לכמה אלמנטים שונים. לא אחת ישנה התייחסות ישירה אל מבצע העבירה, זאת מאחר והאקט שהוא ביצע הוא מעין קריאה לתשומת לב ועזרה, כך שחשוב להעניק התייחסות מלאה בכדי לאפשר לו לשלוט בחייו ולשפר את המצב בו הוא נמצא. ישנם מקרים נוספים, בהם המעשה בוצע על ידי אנשים בוגרים אל מול קטינים, כאשר ישנם אלו שביצעו מעשים שכאלו לא אחת כך שהטיפול הספציפי במקרים שכאלו הוא העונש ופחות טיפול ממוקד במבצע העבירה עם שליחתו אל מרכז טיפולי. חשוב להבין כי נוצרת פגיעה גדולה בקורבנות במקרים שכאלו, זאת למרות שלא בוצע כל מגע פיסי בין מבצע העבירה ובין הקורבן.

משרד עו"ד בני נהרי ועו"ד שוש חיון ייצגו לאחרונה במסגרת הליך ערעור בביהמ"ש המחוזי חיפה, איש עסקים מהצפון שנידון לריצוי 18 חודשי מאסר בפועל בגין בעבירת מעשה מגונה בפומבי (המערער היה בעל הרשעה קודמת ומאסר על תנאי בעבירת מעשה מגונה בפומבי) הרכב השופטים קיבלו את מלוא טענותיהם של עורכי הדין בני נהרי שוש חיון וביטלו את עונש המאסר ותחת זה האריכו את המאסר על תנאי שהיה עומד ותלוי כנגד הנאשם.

רוצה לחזור למשהו ספציפי בעמוד?

שתפו את התוכן. בחרו את הפלטפורמה שלכם!

עורך דין שוש חיון

עו"ד שוש חיון

בוגרת תואר שני במשפטים (LL.M) מאוניברסיטת בר-אילן. הייתה שותפתו למשרד של העו”ד הפלילי בני נהרי ז”ל. במהלך כ-10 שנים עבדו יחד על מאות תיקים ידועים בכל תחומי המשפט הפלילי.

התקשרו עכשיו 24/7