עבירות של תקיפת קטינים

עבירות של תקיפת קטינים – במציאות הדיגיטלית בה חיים כיום, לא עובר יום מבלי לשמוע או לקרוא ידיעות על תקיפות של קטינים:

  • סייעות או גננות שפעלו באלימות כלפי ילד בגן
  • הורים שתקפו את ילדיהם (רגשית או פיזית)
  • בוגרים שתקפו קטינים במגרשי משחקים וכן הלאה

קטינים נחשבים כקבוצה של חסרי ישע – קבוצה שיש לגונן עליה, לשמור עליה ולמלא אחר צרכיה. במקרים בהם קטינים חווים תקיפות, אלו האחראים למעשי האלימות נענשים בחומרה. עבירת אלימות היא עבירה חמורה, כאשר היא נתפסת כחמורה עוד יותר בעת שהיא מופנית כלפי קטינים. במקרה בו האדם שתקף את הקטין הוא הורה, סביר כי תהיה החמרה משמעותית בענישה.

תקיפות קטינים בתוך המשפחה

קטינים יכולים להיות מותקפים במסגרות שונות: החל מתקיפה המתרחשת בכותלי בית הספר, דרך תקיפה בחוג בשעת אחר הצהריים ועד תקיפה בשכונת המגורים על ידי עוברי אורח. עם זאת, מסתמנת מגמה המשקפת תמונה די מדאיגה: מרבית תקיפות הקטינים מתרחשות דווקא בתוך המשפחה. חשוב להבין כי תקיפת קטינים אינה מתחילה ונגמרת אך ורק בפגיעה פיזית- ישירה, אלא שישנן צורות נוספות של תקיפה:

  • אלימות רגשית – תקיפת קטינים כוללת גם אלימות רגשית של קללות, יחס בזוי והשפלה של הילד. הנזק הנפשי הנגרם לילד בא לידי ביטוי גם בטווח הקצר, אך גם בטווח הארוך.
  • התעללות מינית – ישנם מקרים מצערים של התעללות מינית בתוך המשפחה. למרות שלא ניתן להכליל זאת באופן חד משמעי, לרוב התקיפות מתבצעות מצד האב כלפי אחד מילדיו הקטנים. עם זאת, היו מקרים מעולם בהם האם הייתה התוקפת. כל מקרה של הטרדה, התעללות ואונס – נחשבים כתקיפה של קטין.
  • הזנחה מתמשכת – הוריו של הילד (או בן משפחה בוגר אחר) אחראים למלא אחר צרכיו הבסיסיים ביותר. אותם צרכים הינם צרכים פיזיים (אוכל, בגדים) וגם צרכים רגשיים (אהבה, תמיכה). בעת שההזנחה הופכת ממושכת והילד לא מקבל את אותם הצרכים, ישנו חשד לתקיפה.

עבירות של תקיפת קטינים

עבירות של תקיפת קטינים – מי אחראי על הקטינים?

בעת שהחשוד בתקיפות קטינים הופך לנאשם, ישנו משקל משמעותי באשר לדמות האחראית על הקטין. לרוב, האחראים הישירים על הקטין הם הוריו, אך לעתים האחראים הם אלו הממלאים אחר צרכיו – כמו אחים גדולים, בני דודים וכן הלאה – כל עוד גילם מעל 18.

העונשים הצפויים לתוקפי קטינים חמורים, ויכולים להגיע לעד כ-9 שנות מאסר! עבירה של תקיפה שהסתכמה בחבלה חמורה יכולה להסתיים באחד משני האופנים הבאים:

  • עונש מקסימלי של כ-7 שנות מאסר
  • עונש חמור של כ-9 שנות מאסר (זו בהנחה והתוקף הוא ה"אחראי")

לא דיווחתם? אתם עלולים להיענש

מאחר ומרבית התקיפות מתבצעות דווקא בתוך המשפחה, ישנה סביבה שלמה שיכולה למנוע את התקיפה הבאה. התקיפות מטבען אינן תקיפות "שקטות", כך ששכנים, בני משפחה ואפילו חברים של המשפחה יכולים לשמוע צעקות מבית המשפחה, בכי של ילדים וגם להתרשם ממצבו הפיזי של הקטין.

ישנה חובת דיווח על תקיפות קטינים, כאשר המטרה היא למזער את התופעה. כל אדם החושד כי ישנה תקיפת קטינים בתוך המשפחה או בכל מקום אחר, צריך לדווח על כך למשטרה או לעובדת סוציאלית. במקרה בו לא התבצע דיווח כנדרש, מסתכנים מעלימי העין בעונש מאסר של עד כשלושה חודשים.

עוד באתר:

אלימות במשפחה

ליווי בהליכי חקירה

סגירת תיק משטרתי

רוצה לחזור למשהו ספציפי בעמוד?

שתפו את התוכן. בחרו את הפלטפורמה שלכם!

עורך דין שוש חיון

עו"ד שוש חיון

בוגרת תואר שני במשפטים (LL.M) מאוניברסיטת בר-אילן. הייתה שותפתו למשרד של העו”ד הפלילי בני נהרי ז”ל. במהלך כ-10 שנים עבדו יחד על מאות תיקים ידועים בכל תחומי המשפט הפלילי.

התקשרו עכשיו 24/7