צעיר כבן 18 הנאשם ברצח, שהובא לדיון בעניינו בבית המשפט המחוזי בחיפה, נמלט על גבי אופנוע שהמתין לו בחוץ. מיד לאחר מכן, פתחה המשטרה בחיפושים אחר הנער, שהגיע לדיון לאחר שהואשם ברצח של צעיר בן 19 לפני כשנה.
הצעיר, שהגיע לדיון ממעון חוסים שבו שהה, עדיין נחשב לקטין מכיוון שטרם מלאו לו 18, ומסיבה זו הוא הגיע לאולם בית המשפט כשהוא אינו אזוק.
הוא ניצל זאת, וברגע שיצא מבית המשפט, עלה על אופנוע שהמתין לו במקום וברח משם. הוא נאשם ברצח לאחר שהיה מעורב בתקרית ירי, במהלכה נרצח צעיר וכן נפגע נער בן 14 שעמד בסמוך למקום הירי.
על פי אתר מעריב, במשטרה הדגישו כי הקטין משתייך למשפחת פשע מוכרת מאוד באזור הצפון, וכי הוא היה בעייתי עד מאוד בהתנהגותו בכמה מסגרות. עוד צוין במעריב כי סנגורו של הנאשם טוען כי בריחתו של הנער, בשל העובדה כי שהה במעון חוסים ולא בבית סוהר, לא צריכה לעורר חשש.
האם יש קשר בין חומרת העונש לבין תזמון ההסגרה?
בהנחה שהנער שנמלט יחליט להסגיר את עצמו, עולה שאלה האם יש משקל לתזמון – זאת אומרת, אם יחליט להסגיר את עצמו מחר, ואם בעוד כשנתיים, יהיה הבדל בעונש? החוק למעשה אינו מבדיל בסוגיה זו, ואין זה משנה מתי הנמלט הסגיר את עצמו, לפחות על פי החוק.
אלא שבעת שלב הטיעונים לעונש בבית המשפט, אם אכן יורשע בעבירה זו, עו״ד פלילי יוכל לטעון לזכותו של הנאשם כי הסגיר את עצמו בשלב מוקדם אם אכן יעשה זאת. טענה זו עשויה, במקרים מסוימים, להקל את עונשו של הנאשם.
האם עונשו של רוצח שנמלט חמור יותר מעונשו של גנב שנמלט?
אדם שמואשם או מורשע בעבירת גניבה, אשר לא הצטרפו אליה נסיבות מחמירות, ובורח ממשמורת חוקית, יואשם בעבירה מסוג ״עוון״, שהענישה עליה היא עד שלוש שנים. לעומת זאת, אדם המואשם או מורשע בעבירת רצח ובורח ממשמורת חוקית מבצע עבירה מסוג ״פשע״, שהעונש עליה עומד על עד שבע שנות מאסר.