חוק העונשין כולל פרק שלם שעניינו עבירות תקיפה שונות, לגבי כל אחת נקבע עונש, בהתאם לחומרת העבירה. עבירת התקיפה הבסיסית (המופיעה בסעיף 379 לחוק) דינה מאסר של שנתיים, כאשר תקיפה שגרמה לחבלה של ממש, דינה הוא מאסר בן שלוש שנים.
דוגמא נוספת לעבירת תקיפה:
תקיפת שוטר. זוהי עבירה אשר נקבע לה עונש מינימום של 30 יום מאסר לפחות ועד שלוש שנות מאסר, כאשר תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות, דינה הוא 3 חודשי מאסר לפחות ועד 5 שנות מאסר.
מהי תקיפה? חוק העונשין נוקט בלשון כללית מאוד, על מנת לכלול מספר גדול של מקרים וקובע למעשה כי כל הפעלת כוח על אדם אחר, במישרין או בעקיפין, ללא הסכמה או בהסכמתו שהושגה בתרמית, היא תקיפה. יש לציין כי תקיפה יכולה גם להתבצע באמצעות מכשירים וחומרים שונים.
בשל ההבדל המשמעותי בחומרת הענישה בין עבירות התקיפה השונות, חשוב מאוד לפנות לייעוץ משפטי מיד עם הזימון לחקירה. כך מתאפשר לעוה"ד לבדוק אפשרות של סיום החקירה ללא הגשת כתב אישום, או לדאוג לאישום מופחת. דוגמא לפסק דין בו הצליח משרדנו להפחית משמעותית מחומרת כתב האישום: הואשם ב-12 אישומים שונים בעבירות של איומים ותקיפה כלפי אשתו. בזכות הסדר טיעון שניהל עו"ד בני נהרי עם התביעה, כתב האישום תוקן משמעותית, נמחקו 4 אישומים ונגזר על הנאשם עונש של 12 חודשי מאסר בלבד בניכוי חודשי המעצר שלו ומאסר על-תנאי. לפני הסדר הטיעון עמד בפניו עונש של מספר שנים מאחורי סורג ובריח. (מרץ 2012).
מומלץ להתייעץ עם עורך דין פלילי בתחום עבירת תקיפה לעוד מידע ועזרה.